Actieve brandpreventie


Jaarlijks onderhoud aan blusmiddelen: essentieel voor brandveiligheid
Brandveiligheid is een belangrijk aspect in elk gebouw. Of het nu gaat om een kantoor, winkel, fabriek of woning, het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de juiste maatregelen getroffen zijn om brand te voorkomen en indien nodig snel te kunnen blussen. Het jaarlijks onderhoud aan blusmiddelen is dan ook van groot belang om ervoor te zorgen dat deze altijd in optimale staat verkeren.

Vis Brandpreventie B.V. begrijpt het belang van goed onderhouden blusmiddelen en biedt professionele controle- en onderhoudsdiensten voor alle merken en typen brandblussers en brandslanghaspels. Onze ervaren servicetechnici werken volgens de richtlijnen van NEN 2559 en NEN-EN 671-3, waardoor u kunt vertrouwen op hun expertise.

   

Het onderhouden van brandblussers en brandslanghaspels vereist specifieke kennis, ervaring en het juiste gereedschap. Bij Vis Brandpreventie B.V. hebben onze servicetechnici deze vaardigheden in huis. Ze zijn getraind om uw blusmiddelen vakkundig te controleren, repareren en onderhouden.

Naast het reguliere onderhoud bieden we ook de mogelijkheid tot een quick-scan. Bij deze scan wordt er gekeken naar de aanwezigheid en staat van verschillende veiligheidsvoorzieningen, waaronder:

  • Blusmiddelen - worden ze regelmatig gecontroleerd en zijn ze operationeel?
  • EHBO-koffers - is de inhoud nog houdbaar, compleet en verzegeld?
  • Oogspoeldouches - zijn ze nog verzegeld en functioneren ze naar behoren?
  • AED's - zijn ze aanwezig en worden ze regelmatig gecontroleerd?
  • Veiligheidspictogrammen - zijn alle nooduitgangen en veiligheidsinstructies duidelijk aangegeven?
   

Tijdens de quick-scan wordt alles zorgvuldig geпnspecteerd en gerapporteerd. Indien nodig worden er vervolgacties voorgesteld, die uiteraard met u als klant worden besproken.

Naast het controleren en onderhouden van blusmiddelen biedt Vis Brandpreventie B.V. ook een breed scala aan andere diensten op het gebied van brandveiligheid. Denk hierbij aan het leveren van blusmiddelen, maar ook aan het ontwerpen en installeren van complete brandbeveiligingssystemen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het jaarlijks onderhoud aan blusmiddelen niet alleen een wettelijke verplichting is, maar ook essentieel voor uw eigen veiligheid en die van anderen. Een goed onderhouden brandblusser kan namelijk het verschil maken tussen het snel kunnen controleren van een beginnende brand of het uitbreken van een grote, onbeheersbare brand.

Daarom raden we u ten zeerste aan om jaarlijks uw blusmiddelen te laten controleren door professionals zoals Vis Brandpreventie B.V. Onze ervaren servicetechnici zorgen ervoor dat uw blusmiddelen altijd in optimale staat verkeren en klaar zijn voor gebruik mocht er zich een noodsituatie voordoen.

Neem vandaag nog contact met ons op voor onze actuele prijzen met betrekking tot het keuren en leveren van blusmiddelen. Investeer in uw brandveiligheid en bescherm uzelf, uw medewerkers, uw klanten en uw eigendommen tegen de gevaren van brand.