Cirkelstad

Cirkelstad is een duurzaamheidsinitiatief van marktpartijen, welke duurzaam bouwprojecten willen ontwikkelen. De slogan is "geen afval, geen uitval". In de praktijk betekent dit dat wij op bouwprojecten afval willen voorkomen of in ieder geval tot een minimum te beperken. Daarnaast proberen alle partners in Cirkelstad mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten in hun processen. Voor de Vis Groep gaat dit via de Vis Academy.

Dit initiatief is ruim tien jaar geleden begonnen in Rotterdam. Enkele jaren terug is het initiatief genomen om naar Rotterdam Cirkelstad, meer steden te laten werken volgens die principe. Inmiddels zijn er ook Cirkelsteden in Amsterdam, Drechtsteden en Utrecht.Vis Groep heeft een jaar geleden het initiatief genomen tot de oprichting van Cirkelstad Den Haag. Samen met partners is daar een jaar hard aan gewerkt en op 2 december 2016 was dan de grote market launch. In het New World Forum in Den Haag is op de derde landelijke Cirkelstad dag, de Green Deal getekend met alle partners, Mari van Dreumel (ministerie van Infrastructuur en Milieu) en Joris Wijsmuller (wethouder Den Haag).

Kijk voor meer informatie op www.cirkelstad.nl.


New builders

The New Builders is een netwerk dat al langer bestaat maar in Zuid Holland nog niet veel vaste voet aan de grond had. Wij hebben als Vis Groep nu het initiatief genomen en meerdere partners zijn reeds aangehaakt.

The New Builders werken volgens de drie kernwaarden Co-creatie, Sociale innovatie en Maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarbij staat de mens centraal, want die moet het nieuwe bouwen uiteindelijk ook bewerkstelligen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van The New Builders www.thenewbuilders.nl.
Students4Sustainability

Wij zijn partner van Students4Sustainability. De Stichting Students4Sustainability, kortweg S4S, is een studentenorganisatie met een duidelijk doel: investeren in duurzame techniek in de derde wereld. S4S investeert in duurzame, grensverleggende studentenprojecten in ontwikkelingslanden en daagt daarnaast technische studenten uit om duurzame techniek toe te passen in hun leven en werk.